HET WEER IN NEW YORK

Bij het plannen van je stedentrip is het verstandig om rekening te houden met het weer. Uiteraard is dit bij de stedentrip der stedentrips niet anders. New York heeft een gematigd zeeklimaat waarbij de verschillende seizoenen duidelijk zichtbaar zijn:

  • Winter: december tot en met maart
  • Lente: maart tot en met juni
  • Zomer: juni tot en met september
  • Herfst: september tot en met december

Het weer in New York kan van dag tot dag enorm verschillen waardoor het niets zegt over het weer tijdens jouw stedentrip. Maar het zal je wel een goed beeld geven van de weersomstandigheden die je kunt verwachten.

Strenge winters

De winter in New York begint in december maar de koudste maanden zijn januari en februari. De gemiddelde temperatuur in deze maanden schommelt rond het vriespunt en kan het geregeld sneeuwen. In uitzonderlijke situaties is het extreem koud en is er kans op een winterstorm die de hele stad plat legt.

New York winter

Groene lentes

De lente in New York begint halverwege maart en is erg wisselvallig. Het ene jaar is het midden maart al heerlijk lente weer, het andere jaar kan het nog sneeuwen. Ook in april kan het soms nog vrij koud zijn maar de kans op warme, zonnige dagen neemt snel toe.

New York lente

Warme zomers

De zomer in New York begint midden juni, de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 35 graden. Door al het beton dat de warmte opneemt koelt het ’s avonds niet af. Gelukkig is er vrijwel overal airco te vinden om even af te koelen. Zorg voor voldoende drinkwater en zonnebrand crème en geniet van het heerlijke weer!

New York zomer

Kleurrijke herfst

De herfst in New York is werkelijk prachtig. Zeker in september en oktober kan het overdag nog heerlijk weer zijn, houdt er wel rekening mee dat het ’s ochtends erg koud kan zijn en dat het aan het einde van de middag snel afkoelt.

New York herfst