TRANSFER VANAF JFK NAAR NEW YORK CENTRUM

Na al die uren in het vliegtuig ben je dan eindelijk in New York! Maar hoe kom je vanaf JFK Airport bij Manhattan? Héél gemakkelijk eigenlijk, hieronder vind je de verschillende opties.

Kom je voor het eerst in New York? Ga dan met de taxi, dat is een geweldige ervaring. Tijdens de rit heb je fantastisch uitzicht over de skyline en ga je echt naar de stad toe. Als je met de metro gaat mis je dit en kom je opeens in de stad aan.

Taxi

Hoe kan het ook anders, de gemakkelijkste manier om vanaf het vliegveld naar New York City te reizen is met de typische gele taxi, de yellow cab. Het enige dat je namelijk hoeft te doen is de borden te volgen naar de officiële taxiplaats, net buiten de hoofduitgang, in te stappen en te genieten!

Laat je niet verleiden of afleiden door de illegale taxi chauffeurs. Vooral in de centrale hal en net bij de uitgang van het vliegveld kom je deze louche chauffeurs tegen.

Hoeveel kost een taxi vanaf JFK naar Manhattan?

De taxi’s op JFK hanteren een vast tarief van $52 voor een enkele rit van het vliegveld naar Manhattan. Dit bedrag is alleen wel exclusief tol á $8, exclusief New York State tax á  $0,50 én exclusief een gebruikelijke fooi. Reis je op een werkdag tijdens de avondspits (16:00 tot 20:00) dan komt er nog eens $4,50 bij op. Al met al kost je rit vanaf het vliegveld naar Manhattan met de taxi z’n $70 tot $75 USD.

JFK taxi

Metro

De goedkopere manier om vanaf JFK naar Manhattan te reizen is met de airtrain en de metro. Volg op JFK de borden “airtrain” die eigenlijk niet te missen zijn. Kan je ze toch niet vinden? Spreek dan iemand van het vliegveld aan, die kan je op weg helpen. Eenmaal aangekomen stap je in de trein richting JamaicaKoop geen kaartje want betalen doe je achteraf. De rit van JFK Airport naar Jamaica Station duurt ongeveer 15 minuten. Eenmaal aangekomen betaal je $5 voor de rit bij de daarvoor bestemde apparaten. We raden je aan om bij het betalen te kiezen voor een combi-ticket á $7.75 omdat je dan ook direct je metro kaart koopt om verder naar Manhattan te reizen. Totaal zul je $8.75 moeten afrekenen in verband met de $1 kostende metro card.

Hoeveel kost de metro vanaf JFK naar Manhattan?

Voor slechts $7,75 kan je met de metro van JFK naar Manhattan.

New York metro