TAXI IN NEW YORK

New York, de stad van de yellow cab. Heb je even geen zin om te lopen maar wil je, in tegenstelling tot bij de metro, je wel boven de grond verplaatsen? Pak dan een taxi! Wist je trouwens dat er tegenwoordig ook groene taxi’s rondrijden? De 13.000 gele taxi’s die New York rijk is konden de vraag naar taxi’s niet aan. Om dit probleem op te lossen zijn de groene taxi’s geïntroduceerd. Deze groene taxi’s mogen alleen in de noordelijke gedeelten van Manhattan en in de buitenwijken klanten oppikken.

New York Green Taxi

Hoe moet je een taxi aanhouden?

Hoe zorg je ervoor dat de taxi voor je stopt? Dat is eigenlijk vrij simpel en zal je waarschijnlijk al heel vaak in films en series gezien hebben. Om een taxi aan te houden steek je namelijk gewoon je hand omhoog. Doe dit wel bij een taxi die het lampje op zijn dak aan heeft staan. Als de lamp uit is betekend dit namelijk dat de taxi al bezet is.

Taxi New York

Wat kost de taxi in New York?

De basisprijs per rit is $2,50. Daarbovenop betaal je $0,50 per 1/5 mile (dat is ongeveer 0,32 kilometer). Verder geeft er een toeslag voor avond ritten en ritten tijdens de spits. Stap je tussen 20:00 en 06:00 in de taxi dan betaal je $0,50 extra. Reis je tijdens op werkdagen tijdens de spits (16:00 – 20:00) dan betaal je $1 extra.

Met de taxi vanaf JFK naar Manhattan? Dat kan tegen een vaste prijs, klik hier om verder te lezen.