FIETSEN IN NEW YORK

Fietsen in New York. Wij Nederlanders houden van fietsen. Maar niet alleen wij Nederlanders houden van fietsen, steeds meer New Yorkers houden van fietsen. De populariteit van de fiets stijgt de laatste jaren enorm waardoor NYC flink investeert in het verbeteren van de infrastructuur. En dat maakt het fietsen in New York een stuk veiliger en nog een stuk leuker!

Fietsen in New York is in ieder geval een geweldige manier om de stad te verkennen. Er lopen leuke fietsroutes door Manhatten, langs de Hudsen River en door Central Park. Uiteraard mag de Brooklyn Bridge niet ontbreken als je aan het fietsen bent door New York. Pas alleen op voor voetgangers (veelal toeristen) en hou je hand bij de bel!

New York Brooklyn Bridge

Hoe werkt de New York Citi Bike?

De Citi Bike is New York’s versie van een deelfiets zoals vrijwel alle grote steden tegenwoordig hebben. Er zijn momenteel meer dan 12.000 City Bikes en 750 stations in Manhattan, Brooklyn, Queens en Jersey City. Het project is opgezet met geld van de Citibank, vandaar de naam, en is gericht op korte ritten. Dat is goed te zien in het prijsmodel dat gehanteerd wordt.

Wat kost de New York Citi Bike?

Je kunt kiezen voor een “Single Ride” voor $3 waarbij je de fiets 30 minuten kunt gebruiken. Voor iedere 30 minuten daarna betaal je $3 extra. Ben je van plan om op één of meerdere dagen de fiets vaak te pakken dan kan je beter een “Day Pass” a $12 (24 uur toegang tot de Citi Bikes) of een “3-Day Pass” á $24 (72 uur toegang tot de Citi Bikes) kopen.

Maar let op, ook hierbij geldt dat alleen de eerste 30 minuten per keer gratis is. Je kunt zo vaak de fiets pakken als dat je wilt maar telkens zijn alleen de eerste 30 minuten gratis. Gebruik je de fiets langer dan 30 minuten dan betaal je $4 per 15 minuten. Oftewel $16 per uur wat ongelooflijk duur is.

New York Citibike