ESTA

Bijna iedereen die naar New York reist zal een ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) moeten aanvragen. ESTA is een onderdeel van de aangescherpte veiligheidseisen van het visumvrij reizen naar de Verenigde Staten. Burgers van landen die onder het Visa Waiver Program (VWP) vallen, waaronder Nederland en België, die 90 dagen of korter de Verenigde Staten bezoeken komen in aanmerking om zonder visum te reizen naar de Verenigde Staten. Let op: vraag je ESTA op tijd aan, uiterlijk 3 dagen voor vertrek in verband met de maximale verwerkingstijd. Verder geldt, hoe eerder hoe beter.

Aanvragen ESTA

Het aanvragen van een ESTA is erg gemakkelijk en kan gewoon online. Je kunt dit het beste doen via de officiële website van de U.S. Customs and Border Protection. De aanvraag kost $14 USD en kan alleen met creditcard of Paypal betaald worden.

Aanvragen ESTA via U.S. Customs and Border Protection website.

Aanvragen ESTA zonder creditcard

Het aanvragen van een ESTA zonder creditcard is uiteraard ook mogelijk. Er zijn verschillende websites waarbij je een ESTA kunt aanvragen waarbij je met iDEAL kunt betalen. Voor deze dienst moet je wel extra betalen. De prijs ligt vaak tussen de €20 en €30 euro.